Първоначално публикувано от Jivko7777
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
АР 159 2.4 JTDm Q4 TI или BMW 325,330xd M-paket
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Айде пак....
Управлението и следенето на функциите, и уредите, до голяма степен е въпрос на навик.
ДА, дизайна има значение, НО до толкова, до колкото някои уреди и копчета е логично да бъдат еди-къде-си по таблото, а не до скоростния лост или на вратата, примерно! Всико останало е просто красота, а тя е субективен фактор.
За мен е много по-лесно да си настройвам електричеката седалка от копчета на вратата (Мерцедес), отколкото от копчета под седалката, които не виждам и трябва да напипвамИ като съм свикнал да си настройвам седалката от вратата, в каквато и кола да седна после, ще търся като идиот настройките на друго място
Много хора НЕ харесват централните уреди по таблото на 159 или на каквато и да е друга кола - Микра, Упсилон, Ситроен май имаха в средата. Веднъж като свикнеш с уредите и знаеш къде да гледаш, после няма никаква драма.... да не давам примери от личен опит.
И ако приемем, че 3-ката не може да се сравнява със 159, защото еди-какво-си, то пак се връщаме на старата песен за парите - за тия пари се купува 5-ца, че даже и 7-ца
Аз не знам на какъв език да говоря. Отваряте мобиле.бг и правите елементарно търсене:
-след 2005г.
-над 200к.с.
-до 25000лв.
Всичко на всичко има 10 Алфи.... от 500 обяви
Прави ли ви впечатление, какви коли излизат между тия 10 Алфи?
Баси....sigpic
Comment
-
аз да си потретя:
159-ката би следвало да се сравнява с 3-ката на БМВ от 2006-та. За да сме още по-коректни само модификациите 320i,330i, 320d и 325d. Това са преките конкуренти. Всичко останало не би ебало да се сравнява, защото не се конкурират моделите. Също така би било добре да се сравняват по няколко показателя - ЦЕНА, пътно поведение и комфорт. По цена алфата бие - тройката е струвала като нова много повече. Като пътно поведение има тестове, вижда се. Който е карал знае как се държи 159-ката на пътя. Като комфорт е много относително - на едни му харесва едно, на друг друго. Лично за мен в интериора на 159 не е пестено от нищо - пластмасите на минимално количество и са с добро качество.
Моят иозбор е 159-ка, както се вижда. Всичко истанало 335, 399, 399 1/2 са пълни глупости!!!! Толкоз!няма вече Алфи, няма вече тръпка...
Comment
-
Аз лично съм напълно съгласен за пряката конкуренция, НО както ти сам каза, Алфа нямат по-голяма лимузина и/или по-голям двигател, т.е. не могат да задоволят търсенето на даден продукт.
Ако искам мощна лимузина, как да си купя Алфа? Това имам предвид аз в сравнението с по-горните класове.
Приемайки, че 159 е по-хубава от 3-ка, то после идват горните класове и мощните двигатели.... за същите пари
А трезвомислещ човек, покарал веднъж в живота си М5 да твърди, че предпочита дизелова Алфа, означава, че или лъже или има психични отклоненияsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеАз лично съм напълно съгласен за пряката конкуренция, НО както ти сам каза, Алфа нямат по-голяма лимузина и/или по-голям двигател, т.е. не могат да задоволят търсенето на даден продукт.
Ако искам мощна лимузина, как да си купя Алфа? Това имам предвид аз в сравнението с по-горните класове.
Приемайки, че 159 е по-хубава от 3-ка, то после идват горните класове и мощните двигатели.... за същите пари
А трезвомислещ човек, покарал веднъж в живота си М5 да твърди, че предпочита дизелова Алфа, означава, че или лъже или има психични отклонения
Ако се колебаеш ги преценяваш - какво искаш, какво се предлага и колко пари искаш да дадеш. И по-напред в темата съм казал 25 000 лв за 159-ка карана е абсурд. Варианта е да 4х4 с присаден мотор на Мазерати. Тогава ела ми гледай сеира. Поради липса на такава машина си купуваш квото исаш за тези пари. Алфа истинска голяма лимузина след 164 нямат! Сори, ама 166 не ми е голяма лимузина с тези мънички седалки отзад и този нисък таван. Поне на мен. И преди да се започне ще кажа - карал съм 605-ца, която не се отличава като купе от 164 и НЕ МОЖЕ И ДА СТАВА ДУМА за сравнение на пространството отзад. Говоря само за пространство в купето. За мен като един двуметров 120 килограмов бизон то е водещо при лимузина. 166 не отговаря на МОИТЕ критерии за лимузина. Толкоз.
159-ката е малка и тясна също. Зад мен човек не седи нормално. 5 човека да се возят си е приключение. То и в 3-ката си е приключение. Тесни са тези коли, но такъв им е класа.
5-ци, А6-ци и т.н. са вече друга баница. А6 комби има багажник двоен на 159 комби. Факт да го еба. Вътре дърпам седалката на шофьора назад да ми е удобно и мога да седна и на задната - събирам се. При това изправен, а не с наведена глава. Но пак казвам - друг клас, други мащаби и изисквания. Както и друга цена.няма вече Алфи, няма вече тръпка...
Comment
-
Анджък! Тая прекрасна българска дума....
Ако твърдо съм решил да си купя Алфа, то това би била 159, НО ако се чудя, каква кола да купя за еди-колко-си пари, то тогава нещата стоят по съвсем различен начин.
За това казах:
-гледната точка на много хора се свързва само с марката Алфа Ромео.
-моята гледна точка, а и на други хора, би била сумата на сделкатаsigpic
Comment
-
Ми ако прецените я заключете.
Аз нали като бивш алфист си задавам вече въпроса: аджаба ако нямах никви финансови ограничения и си бях купил нова 159ка топ изпълнение за 89 хил лева, зощо да я продавам за 20 хил, като няма с какво да я заместя...няма пряк заместител толкова време. Аз принципно не бих и се замислил. Това може би е отговорът защо тия коли ги няма на пазара.
Пък ако дам 30 бона за такава алфа ще ме изгонят на улицата, така че май съм обречен да съм си редовен търсач из сайтовете.
Много благодаря на отговорите за конкретните модели, защото извън целия спам имаше и доста конструктивни мнения.
Еми това е...ще търсим.Mitsubishi Outlander 2.2 4х4 от 12г. -"reliably" now
Alfa Romeo 1.9 JTDm от 10г. -"bellissima" - now
Alfa Romeo 1.9 JTD от 00г. -"my heart"- ex
Fiat Ritmo 1.5 Super от 82г. -"first love"- ex
Comment
-
Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщениеаз да си потретя:
159-ката би следвало да се сравнява с 3-ката на БМВ от 2006-та. За да сме още по-коректни само модификациите 320i,330i, 320d и 325d. Това са преките конкуренти. Всичко останало не би ебало да се сравнява, защото не се конкурират моделите. Също така би било добре да се сравняват по няколко показателя - ЦЕНА, пътно поведение и комфорт. По цена алфата бие - тройката е струвала като нова много повече. Като пътно поведение има тестове, вижда се. Който е карал знае как се държи 159-ката на пътя. Като комфорт е много относително - на едни му харесва едно, на друг друго. Лично за мен в интериора на 159 не е пестено от нищо - пластмасите на минимално количество и са с добро качество.
Моят иозбор е 159-ка, както се вижда. Всичко истанало 335, 399, 399 1/2 са пълни глупости!!!! Толкоз!
Защото БМВ имат или 2 или 3 литров двигател. И какво правим?
Ако изберем 2 литровия двигател, то проблем, по-малък. Ако изберем 3 литровия, ще се намери някой като теб да каже, че не е честно
Ако цената на БМВ и Алфа бяха приблизително еднакви, то щеше да се продадат с 70%+ по-малко бройки от 159 в световен мащаб
А и продължавам да твърдя, че да казваш, че една кола с разпределение на масите 65/35 в ползата на предната ос била някаква мега стабилна е супер смехория.
Добре, че са ъпгрейднали софтуера на ВДЦ-то, та горкото се смачква от бачкане, за да има колата такива показатели.
А точно пък това ненормално ВДЦ е мега измислено. Натискаш педала на спирачката. Отдолу леко пясък на едната страна. Няма логика в отделяне на спирачния педал от клапаните. И резултат ако държите едвам спирачката и започне интервенция на АБС-а, донатискане на педала става мисия почти невъзможна. Всеки от вас е изпадал в тази ситуация и знае за какво говоря. Е това при някой производители го няма и спирането е на светлинни години напред. Ама какво ли разбираме.
Добре, че 159-ката има дизайн, че да има за какво да говоримA20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Напоследък не се случва да се заключват теми - най-много да я изтрият цялата.
Много сравнения, много емоции, но никой не споменава за подръжката - все пак всичко струва пари - ако не се има това предвид, целия спор се превръща в детска караница.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
Comment